Zo kies je de juiste kettingzaag

Written by Max on 29 October 2019
Zo kies je de juiste kettingzaag

Het wordt weer lekker weer, dit betekent dan ook dat steeds meer mensen er op uit gaan om in de tuin te werken. De plantjes bijhouden, de boom snoeien en de heg bijhouden, het hoort er allemaal bij. Als je veel bomen in de tuin hebt dan is het wel van belang dat je deze allemaal goed bijhoudt. Dit kan je alleen maar doen met het juiste gereedschap, dit zul je dus nog moeten kopen. Een van de dingen die je zal moeten halen is een goede kettingzaag. Het is belangrijk dat een kettingzaag aan een aantal eisen voldoet, zo weet je zeker dat je jouw tuin kwalitatief goed kan bijhouden. Lees snel verder om er achter te komen hoe je de juiste kettingzaag koopt!


Prijs van de kettingzaag


Het is nooit goedkoop om een kettingzaag te kopen, het is alleen wel zo dat er diverse soorten prijsklassen zijn als we kijken naar de kettingzagen. Zo heb je de goedkope kettingzagen en de dure kettingzagen. De goedkope varianten zijn over het algemeen geschikt voor iedereen die hun kettingzaag niet zo vaak nodig heeft. Als je dus een paar keer in je leven hem gebruikt dan is dit de prima optie. De accu’s, of de tanks in geval van een benzine zaag, zijn bij de goedkopere modellen vaak kleiner. Ook is het zo dat het blad van iets mindere kwaliteit is, al kun je deze natuurlijk veranderen mocht dit nodig zijn.


Wanneer je een kettingzaag erg vaak nodig hebt voor bijvoorbeeld in de tuin of op het werk dan is het wel handig om een duurdere variant te kiezen. Je moet het dan ook echt een beetje zien als een investering, met een goede kettingzaag kun je namelijk jaren vooruit. Deze modellen hebben vaak een grote tank, ook is het blad van dusdanig goede kwaliteit dat hij vrijwel nooit aan vervanging toe zal zijn. Mocht je hem dus echt vaker willen gebruiken dan is het goed om jouw budget iets hoger te leggen, zo weet je zeker dat je er lang plezier van hebt.


Bekabelde of draadloze kettingzaag?


Het is mogelijk om te kiezen tussen een draadloze kettingzaag en een kettingzaag met draad. Er zitten grote verschillen tussen de twee, de draadloze wordt over het algemeen wel gezien als het betere model. Dit komt door het feit dat je hem overal kunt gebruiken zonder dat je afhankelijk bent van een stopcontact. Als je dus een grote tuin hebt of als je hem in het bos nodig hebt dan is een draadloze wel het beste, je vindt daar immers niet zo vaak een stopcontact.


Wanneer je een iets kleinere tuin hebt dan is een elektrische kettingzaag (dus met draad) ook gewoon goed, je kunt hem namelijk altijd aansluiten bij een verlengsnoer. Op die manier kun je hem toch nog in de tuin gebruiken. Los van de draad zijn de beide soorten kettingzagen eigenlijk hetzelfde, al zijn de draadloze natuurlijk wel een stukje duurder dan degene met een kabel.


Accu kettingzaag


Er zit bij de draadloze kettingzagen nog een factor die ervoor zorgt dat er verschillende soorten zijn. Je kunt kiezen tussen een accu en een benzinetank, laten we eerst eens kijken naar de accu. Het voordeel van de accu is dat je hem heel makkelijk mee kan nemen. In tegenstelling tot de benzinetank is het namelijk veel lichter om stroom mee te dragen. Dit is dus ideaal als je vaak op en neer moet lopen met het ding. Ook is het zo dat deze goedkoper is om te hebben, je kunt hem namelijk gewoon opladen. Benzine is een stuk duurder om mee te vullen, de elektrische kan je dus aardig wat geld besparen.


Het is alleen wel zo dat een accu kettingzaag minder krachtig is dan die benzine zaag. Dit heeft te maken met het aantal keren dat het blad kan ronddraaien in een minuut, bij de benzine variant zit er veel meer kracht achter. Een kettingzaag met een accu is ideaal voor mensen die hem gewoon thuis gebruiken voor in de tuin, daar heeft hij meer dan genoeg kracht voor.


Benzine kettingzaag


Dan rest ons nog de benzine kettingzaag. Het voordeel van deze zaag is dat hij vele malen krachtiger is de accu, hier kun je dan ook beter dik houdt mee doorzagen. We zien voornamelijk dat mensen kiezen voor deze kettingzaag als ze hem nodig hebben voor het werk of als ze van plan zijn om een grotere boom neer te halen. Er zitten dus ook enkele nadelen aan deze soort kettingzagen. Zo moet je iedere keer weer benzine halen om hem te vullen, als je hem vaak gebruikt dan kan dit aardig wat geld kosten. Ook is het zo dat deze zaag zwaarder is dan de accu, de tank zit immers vol. Mocht je dus hoog in een boom moeten klimmen dan is dit niet zo handig.


Hopelijk heb je nu een beetje een idee gekregen over hoe jij nu het beste een kettingzaag kunt kopen. Het is dus niet zo moeilijk, het is alleen belangrijk dat je voor jezelf even alle wensen op een rijtje zet. Bij ons op kettingzaag-kopen.nl kun je terecht voor de beste kettingzagen die er zijn, allemaal gerangschikt op de bovenstaande punten. Zo kan je heel eenvoudig zien welke kettingzaag nu handig zou zijn voor jouw situatie. Maak dus de stap en koop een kettingzaag, het is een investering waar je veel plezier van zal hebben!