Tijd voor een tuinfeestje maar je tuin is er nog niet klaar voor?

Written by Max on 20 November 2019
Tijd voor een tuinfeestje maar je tuin is er nog niet klaar voor?

De tijd van bloeiende tuinen en tuinfeesten is er weer. Om te voorkomen dat onverwachte regenbuien, zwermen muggen of verontwaardigde buren je storen, hebben wij voor je een checklist voor een tuinfeest samengesteld, waarmee je alle risico's van de tuin onder controle hebt.


Voorbereiding: De tuin geschikt maken voor feesten en partijen


Voordat het feest kan beginnen, moet je tuin eerst geschikt worden gemaakt voor het feest. Is het tijd voor nieuwe tuinmeubelen? Dan is dit het perfecte moment om je groene paradijs weer op orde te krijgen en nieuwe tuinmeubelen te kopen.


Het gazon opruimen en maaien, tuinmeubelen plaatsen


Allereerst moet je ruimte maken door tuingereedschap op te slaan in je tuinschuur of opbergdoos. Tuinafval moet nu ook langzaam naar de compost, de organische afvalbak of de stortplaats worden verplaatst. Pas nu, als niets in de weg staat en de groene ruimte vrij is, kun je je gazon zonder problemen maaien. Zelfs als je een hippie party plant, is te veel gras ongeschikt voor een tuinfeest met tuinmeubelen. Dit ziet er niet alleen rommelig uit, het betekent ook dat je gasten het gevaar lopen een tekenbeet mee naar huis te nemen.


Verwijder stof van de barbecue & tuinmeubelen kopen


Na deze basiswerkzaamheden moeten de barbecuegereedschappen en tuinmeubelen die in de winter zijn opgeborgen, weer gebruiksklaar worden gemaakt. Als de grill niet meer geschikt is, kun je een geschikt grillmodel kiezen om je gasten te verzorgen. Ook tuinmeubelen en verlichting moeten nu weer op hun plaats worden gebracht. Er kunnen meer zitplaatsen en stoffering in de kelder aanwezig zijn om je gasten een gezellige avond te bezorgen. Als je niet genoeg gestoffeerde zit- en tuinmeubelen hebt, zullen de buren je graag iets lenen of je kunt nieuwe tuinmeubelen kopen. Lees reviews van Gardentrail op NederlandReview. Als alle tuinmeubelen weer op zijn plaats staan, kan het feest beginnen.


Tuinfeest checklist: Hoe maak je van je tuinfeest een succes?


Alle voorbereidingen zijn getroffen, maar je tuinfeest is nog niet klaar. Nu zijn er organisatorische dingen te doen, zoals het informeren van je buren, het observeren van het weer of het verzorgen van de verlichting. Ook problemen zoals insectenplagen moeten van tevoren worden overwogen. Om ervoor te zorgen dat je het overzicht niet verliest en een rode draad kunt volgen, hebben wij voor je een checklist samengesteld die de belangrijkste punten omvat.


Buren


Als je daadwerkelijk ontbrekende spullen leent van je buren, dan is dit de gelegenheid om hen uit te nodigen voor het feest - zodat niemand later kan klagen. Als je minder privé met elkaar te maken hebt en je tuinfeest is alleen voor je beste vrienden, waarschuw dan je buren. Bovendien moet de nachtrust vanaf 22 uur in acht worden genomen om een aangename buurt te behouden. Het is bijzonder attent en vriendelijk van je om de restanten van het buffet de volgende dag aan de buren uit te delen. Misschien kunnen op deze manier sommige boze buren weer gerustgesteld worden - eten is de oplossing voor alles.


Tuinmeubelen kopen: Het weer


Het probleem van de planning van een tuinfeestje is het weer. Onvoorspelbaar en gevaarlijk, het zit op de achterkant van elke planner zijn nek. Controleer daarom de weersvoorspelling in detail en stel het feestje bij onweer uit. Als vuistregel geldt dat je je gasten vijf dagen van te voren op de hoogte moet stellen. Wat te doen als het regent? Vrouw een paraplu uit tijdens het barbecueën. Een partytent beschermt de gasten beter dan welke paraplu dan ook.