Professionele verlichting thuis of op het werk

Written by Max on 26 January 2021
Professionele verlichting thuis of op het werk

Verlichting is een noodzaak om geconcentreerd te kunnen werken, maar ook te ontspannen. Als je thuis wilt lezen kies je voor een goede verlichtingsbron, zoals een staande schemerlamp met een dimmer, zodat deze multifunctioneel is.


Ook voor het werk, of dat nu binnen of buiten is, dient licht je een goed zicht te geven op wat je doet. Terreinverlichting is dan ook erg belangrijk voor de veiligheid bij het werk. Voor klussen in de tuin, zeker met zwaar gereedschap is een looplamp noodzakelijk. Het is daarbij verstandig om de lamp stabiel te plaatsen, zodat er niemand gevaar loopt geraakt te worden bij het uitvoeren van een klus.


Snoeren zijn daarbij ook niet praktisch, omdat ze zelfs bij goed licht vaak voor struikelpartijen kunnen zorgen. Wil je iets snoeien of gebruik je een kettingzaag, dan is er nog het extra risico dat het snoer deze klus niet overleefd. Zorg altijd dat je omgeving veilig is en wees extra voorzichtig als de zon onder is. Op Direct Lampen kun je alvast inspiratie opdoen.


Terreinverlichting


Ook op het gebied van terreinverlichting is er een revolutie gaande bij led lampen. Zeker als er tijdens het donker moet worden gewerkt, worden er op terreinen de meest sterke lichtbronnen gebruikt. Ze slurpen energie en zijn inmiddels moeilijk te vervangen. De aandacht voor het milieu heeft ervoor gezorgd dat ook hier led lampen de rol van minder efficiënte lampen moeten overnemen.


Duurzaamheid als het op licht aankomt


Net als in de huiselijke situatie kan een sterke led lamp dezelfde hoeveelheid licht leveren voor 20% van de energie. Toch wordt in vele gevallen gewacht met vervanging totdat het oude systeem het volledig heeft begeven voordat nieuwe armaturen met een led lichtbron worden aangeschaft. In veel gevallen wordt in het bedrijfsleven vergeten dat een led lamp zich al naar korte tijd terugverdient en een zeer lange levensduur heeft.


Industriële lampen


Waar de stoere industriële lampen inmiddels verdwenen zijn uit de fabrieken en vervangen zijn door meer moderne exemplaren, worden ze populair in woningen. De industriële stijl kan je niet meer over het hoofd zien. Restaurants, winkels, maar ook woningen zijn steeds vaker ingericht op basis van de ruwe industriële stijl van begin 20e eeuw. Het is soms een sport om originele items uit deze tijd te verzamelen. Maar inmiddels is de vraag zo groot geworden dat de prijzen omhoog zijn geschoten. Daarbij moet je ook nog rekening houden met het feit dat de kwaliteit van deze lampen niet meer echt past in deze tijd. Wel zijn er vandaag de dag veel nieuwe kwalitatieve lampen verkrijgbaar in de vertrouwde industriële stijl.


Een veilige lamp voor elke plaats


In geval van een lamp is het uiteraard van het grootste belang dat deze ook veilig is als deze wordt gebruikt in een ruimte waar gasten worden ontvangen of een woning. Tegenwoordig worden er steeds meer items gemaakt die geschikt zijn voor een industrieel interieur, omdat ze exact het design hebben van de goede oude tijd. Voor de lichtbron is er dan gebruik gemaakt van moderne techniek en led-licht. Een mooi voorbeeld is de industriële looplamp Anne, een van de bekendste ontwerpen uit het nabije verleden. Met een haak kun je die overal nonchalant ophangen of ervoor kiezen om de lamp als een originele tafellamp te gebruiken.