Laminaat zagen met decoupeerzaag

Written by Max on 28 October 2019
Laminaat zagen met decoupeerzaag

Net zoals een kettingzaag, is de decoupeerzaagmachine populair bij klussers. Beide machines worden namelijk in- en rondom het huis ingezet, dus ook gewoon buiten. Maar hoe zit het eigenlijk met zelf laminaat leggen? Dit kan voor veel stress zorgen, maar het is maar net hoe moeilijk je het jezelf wil maken. Het laten leggen van zo’n laminaatvloer is natuurlijk een optie, maar is redelijk aan de prijs. Door gebruik te maken van de juiste decoupeerzaagmachine is het zagen van laminaat in ieder geval een stuk makkelijker.


Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, maar als je de juiste gereedschappen en materialen gebruikt is het gebruiken van een decoupeerzaagmachine erg handig voor laminaat.


Welke voordelen heeft een decoupeerzaag bij laminaat zagen?


Uiteraard kun je er gewoon voor kiezen om een normale handzaag te gebruiken voor het laminaat. Echter is het dan bijna onmogelijk om lastige bochten in het laminaat te zagen. Dit heb je bijvoorbeeld nodig rondom een gebogen muur of een waterleiding. Ook gaat het zagen met een elektrische decoupeerzaagmachine natuurlijk een stuk sneller, dan wanneer je dit met de hand zou doen. Bovendien is de aanschaf van een decoupeerzaagmachine helemaal niet meer zo duur. Je hebt er jarenlang plezier van!


Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken?


Om er zeker van te zijn dat het zagen van het laminaat veilig en netjes gebeurt, kun je gebruik maken van een aantal hulpmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld een zaagstation gebruiken. Zo’n station maakt het zagen een stuk makkelijker, aangezien je zowel het stuk laminaat als de zaagmachine hierop kunt monteren. Zo zaag je zonder moeite rechte zaagsneden.


Om zorgvuldig hoeken in het laminaat te kunnen zagen kun je een verstelbare zweihaak, of een winkelhaak gebruiken. Deze kun je precies afstellen op de juiste hoeveelheid graden. Vervolgens zaag je gemakkelijk langs de lijn. Natuurlijk is het ook van groot belang dat je de juiste decoupeerzaag in de zaagmachine monteert. Elk type hout heeft een andere zaag nodig. Er zijn namelijk specifieke laminaatzaagjes te koop. Zo heb je het minste kans op kapotte zaagjes.


Decoupeerzaag voor laminaat kopen?


Een decoupeerzaagmachine voor het zagen van laminaat, bestel je gewoon eenvoudig online. Op het internet vind je namelijk diverse aanbieders en leuke aanbiedingen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan eens de website Decoupeerzaagkopen.nl voor de beste laminaatzagen, welke verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze gaat maken, als het gaat om een decoupeerzaag kopen.